Webdesign Blog FAQ Vacatures DOTworks Sitemap Contact

Web-hosting

U bent hier: Webdesign / FAQ / Web-hosting

Web-hosting

Wat is dataverkeer?
Dataverkeer is het inkomende en uitgaande verkeer vanaf het door u afgenomen pakket.

Bijvoorbeeld: Een bezoeker bezoekt uw website, hierbij wordt de website en de bijbehorende afbeeldingen gedownload op de computer van de bezoeker (als tijdelijk internet bestanden).

Voorbeeld 2: U krijgt een e-mail bericht. De verzender verstuurt het e-mail bericht naar uw e-mail adres. Dit e-mail bericht komt op de server te staan en haalt u later af met uw e-mail programma.

Voorbeeld 3: U upload bestanden naar de server. Voorbeeld 4: U download bestanden van de server. Dit zijn allemaal voorbeelden van het verbruik van dataverkeer. U kunt uw dataverkeer doormiddel van het controle paneel in de gaten houden, indien u op 80% van uw dataverkeer zit dan zal u per e-mail worden gewaarschuwd.

Wat is een datalimiet?
Elke bit die verstuurd wordt van en naar uw server wordt automatisch opgesteld, zodra u 80% van uw datalimiet heeft gebruikt krijgt u een e-mail (let wel op dat uw e-mail adres is opgeslagen in het controle paneel). Het controleren van de server of u daadwerkelijk meer dan 80% hebt verbruikt gebeurd elke nacht als de server het niet te druk heeft met andere zaken.

Zo kan het zijn dat u het mailtje krijgt als u een e-mail bericht krijgt als u 85% of meer heeft gebruikt. U dient goed in de gaten te houden hoe snel uw dataverkeer wordt verbruikt. Zodra u al uw dataverkeer heeft verbruikt gaat de website uit de lucht, tenzij u ons heeft aangegeven de site te willen upgraden.

Wat is schijfruimte?
Schijfruimte is de totale ruimte die u tot uw beschikking heeft op onze server voor bijvoorbeeld uw website, e-mail berichten, databases, log bestanden en statistieken.

Hoe kan ik mijn website uploaden?
U kunt uw website en de afzonderlijke pagina’s via een zogeheten FTP programma ( zie hiervoor ook de faq pagina, algemeen , wat is ftp ? ) of via bijv. Dreamweaver met een ingebouwd FTP programma uploaden naar uw account op de server. Het is ook mogelijk om de website te publiceren met Frontpage. Echter zorg dan wel dat de Frontpage extensions zijn geinstalleerd.
U kunt inloggen met de gegevens die u per e-mail heeft mogen ontvangen direct na uw bestelling.
Na het inloggen, kunt u uw website in de volgende map zetten "/domain/domeinnaam.nl/public_html". Uw website dient ten alle tijden een index bestand te hebben, anders zal de standaard pagina zichtbaar blijvenbij het intikken van Uw domeinnaam.

Wat is FTP?
FTP is een afkorting voor : File Transfer Protocol. Met behulp van een FTP programma kunnen bestanden worden geupload en gedownload via het internet( oftewel contact tussen Uw computer thuis en de webserver). Bestanden kunnen van uw computer naar de server verstuurd worden en u kunt bestanden van de server ontvangen op uw computer.
Een van een goed en gratis FTP-programma( betrouwbaar en veel gebruikt) kunt U o.a. vinden bij
SmartFTP: http://www.smartftp.com/
Filezilla: http://filezilla.sourceforge.net/

Hoe kan ik een nieuw E-mail adres aanmaken?
U dienst als eerste in te loggen op uw DirectAdmin-account met Uw user en password. Vervolgens klikt U rechts op de link User level. Dan vindt U onder het kopje E-mail management de E-mail accounts. Als U vervolgens hierop klikt krijgt U de mogelijkheid om op Create mail account te drukken. Als u dit formulier invult, krijgt U automatisch de gegevens die U nodig heeft voor Outlook om het nieuwe e-mail adres te gaan gebruiken!

 

Nieuwe website?

Meer informatie?
Afspraak maken?
Offerte Onvangen?
Vrijblijvend advies?
Web-hosting

Twitter

Houd DOTworks in
de gaten via het
social medium (?) Twitter.

Andere bezoekers zochten op: