Webdesign Blog FAQ Vacatures DOTworks Sitemap Contact

Webshop

U bent hier: Webdesign / Internet / E-commerce / Webshop

Webshop

Veel ondernemers twijfelen over e-commerce. Wij merken dat er veel twijfels zijn over het beginnen met online verkopen. DOTworks heeft al meerdere ondernemers geholpen bij deze stap. Wij zullen u hier proberen te overtuigen dat verkopen via internet een goede stap is voor elke ondernemer.

Of u enkel via een webshop wilt verkopen of de webshop als verlengstuk van uw winkel beschouwd maakt bij DOTworks niet uit. Wel zijn er per situatie andere valkuilen en zaken waarmee u rekening dient te houden. Voor elke ondernemer die via internet wil verkopen gelden de volgende voordelen:

Bereik: extra verkoopkanaal

De webshop als extra verkoopkanaal wanneer u al een bestaande winkel heeft. De webshop bied mogelijkheden om nieuwe klanten te werven en hen te informeren over uw dienst of product. U bent niet (meer) gebonden aan een fysieke locatie en u kunt zelfs vanuit het buitenland uw orders behandelen. 

Het buitenland is met een webshop ineens doelgroep van uw onderneming. Wanneer u een fysieke winkel in Enschede heeft zult u niet snel klanten uit Amsterdam, laat staan Brussel verwelkomen. Wanneer u webshop heeft is kans reëel dat u beide steden als afzetmarkt heeft.

Kostenbesparing

Uiteraard dient elke ondernemer te denken aan kosten en aan besparingen. Naast  opzetkosten van uw webshop heeft u veel profijt van de investering. Verkopen via internet is erg goedkoop omdat processen geautomatiseerd kunnen worden. Ook kosten voor het maken van offertes of het voeren van verkoopgesprekken hoeft u in meeste gevallen niet meer te maken. Wanneer de webshop uw enige winkel is, scheelt dit enorm in kosten van huur of koop van een bedrijfspand. Er zijn talrijke webshops die vanuit huis beheerd worden.

Uitgebreid assortiment

Bij uw webshop hoeft u geen rekening te houden met ruimte. Alle producten die u wilt aanbieden kunt u gemakkelijk kwijt in uw online winkel zonder dat uw winkel vol raakt. Er zijn leveranciers die goederen direct richting uw klant leveren. Met uw virtuele magazijn heeft u totaal geen zorgen over voorraad en afschrijving ervan.

Statistieken

Bij ons krijgt u toegang over verschillende statistiekprogramma's. Door deze uitgebreide statistieken heeft u waardevolle informatie over uw bezoekers en kunt u uw assortiment hier gemakkelijk op aanpassen. Qua statistiek kunt u bijvoorbeeld denken aan het bestelproces

  • Wanneer haakt iemand af bij het verkoopproces?
  • Welke producten verkoopt u het meest?
  • Worden sommige producten aaltijd samen verkocht?
Door slim gebruik te maken van uw statistieken kunt u het percentage afhakende klanten naar beneden brengen, bepaalde producten een betere plek geven of verkoop beïnvloeden door bij bepaalde producten andere producten als tip te introduceren. Meten is weten!

24 uur per dag open

Het lijkt een open deur maar het grootste voordeel van een webshop is dat u 24/7 open bent. Ook op feest- en zondagen worden veel producten via webshops verkocht. Mensen vinden het prettig om te winkelen wanneer het hen uitkomt. Uw voordeel is dan dat u 's avonds, als de gebruikelijk winkeliers dicht zijn, nog geopend bent.

Slimme verkoper

Door middel van de statistiek krijgt u steeds meer grip op uw verkopen. Komen bepaalde vragen veel voor? Verduidelijk dit dan op uw website door het bijvoorbeeld op de desbetreffende pagina aan te geven. U kunt ook Veelgestelde vragen pagina maken zodat mensen dit op hun gemak na kunnen lezen.

Bij een webshop gaan dit soort zelflerende dingen eigenlijk vanzelf en u kunt ze dan gemakkelijk voorkomen. Verder wordt elke actie van een klant genoteerd en u kunt bekijken wat iemand doet. De verkoper (lees: uw webshop) is zelfs zo slim dat hij diefstal voorkomt. Stelen in uw webshop is onmogelijk omdat er eerst betaald dient te worden alvorens u bericht krijgt over het leveren van uw dienst of product. Bij ons bent u verzekert van veiligheid omdat wij werken met gekwalificeerde scripters en veilige web-hosting. Alle transacties lopen via een beveiligde verbinding en deze wordt bij elke inbraakpoging gesloten.

Synergie voordelen

Wanneer u een fysieke winkel hebt levert een bijbehorende webshop u veel synergie op. Het samengaan van webshop en winkel vormt een geheel waarbij een klant altijd bij u terecht kan. Voor vragen kan deze langskomen en herhalingsbestellingen kan deze gemakkelijk via internet bestellen. Op deze manier kunt u uw klanten optimaal bedienen en verleid u online bezoekers om uw winkel te bezoeken en bezoekers van de winkel om ook online te bestellen. Dit voordeel is van niet te onderschatten waarde. Eventuele verzendkosten kunt u voorkomen door bezoekers de mogelijkheid te bieden het product bij u in de winkel op te halen. De klant heeft dan zekerheid dat het product daadwerkelijk aanwezig is.

Snelle en betaalbare start-up mogelijk

Ondernemen via een webshop kan erg snel van start gaan. Bij DOTworks kunt u al aan de slag terwijl wij de webshop aan het installeren en ontwerpen zijn. Wij bouwen uw webshop en u vult de webshop met producten. Veelal zijn we tegelijk klaar en kunt u direct online. Financieel gezien bespaart u veel kosten en kunt u na de aanschafkosten erg lang van de investering genieten zonder hoge kosten. Wij leggen de kosten van een professionele webshop graag aan u uit. 

Repeat orders

Veel consumenten kopen altijd hetzelfde. Via een webshop gun je uw klanten het gemak van repeat orders (herhaalde bestellingen). Via één druk op de knop kan eenklant zijn voorgaande bestelling opnieuw plaatsen. Uw klant hoeft zich geen zorgen te maken over verkeerde producten of dat hij/zij opnieuw zijn online "winkelwagen" dient te vullen. Via herhaalde bestellingen gaat alles vanzelf. Betalen en de klant kan weer verder. Techniek van DOTworks staat voor niets.

Conclusie

Afsluitend lijkt het simpel om een webshop te beginnen en u denkt dat geld binnen zal stromen. Dit is helaas niet zo. U dient zich te blijven onderscheiden omdat wanneer het afzetgebied groter wordt, uw concurrentie dit ook wordt. Het belang van een goede webshop kan niet genoeg benadrukt worden. Naast een goed werkende professionele webshop is zoekmachine optimalisatie van belang. DOTworks is goed in beide en wil u graag helpen om uw online verkoopkaneel te starten.

Het beheren van een webshop blijft, ondanks vele voordelen, gewoon hard werken om de concurrentie voor te blijven. Het inschakelen van een goede e-commerce en marketing partner zoals DOTworks kan u een hoop werk uit handen nemen. Toch blijft het ondernemen en dient u zich ook online te onderscheiden. Elke dag weer. Wij helpen u graag om uzelf te onderscheiden en goed in de markt te plaatsen. Graag adviseren wij ook u over de mogelijkheden die het internet u biedt. Hieronder vindt u vier manieren om contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord!

 

Contact met ons?

Meer informatie?
Afspraak maken?
Offerte Onvangen?
Vrijblijvend advies?
webshop

Twitter

Houd DOTworks in
de gaten via het
social medium (?) Twitter.

Andere bezoekers zochten op: