Webdesign Blog FAQ Vacatures DOTworks Sitemap Contact

Gebruiksvriendelijkheid

U bent hier: Webdesign / Internet / Website ontwikkeling / Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid

Naast design is gebruiksvriendelijkheid van de website erg belangrijk. De gebruiker dient gewoon te snappen welke stappen er gezet dienen te worden om bij de juiste informatie te komen. Hierbij speelt het menu en de specifieke opbouw van de website een belangrijke rol. Iedere website heeft een ander doel en doelgroep. De gebruiksvriendelijkheid van uw website dient hierop aan te sluiten.

Een bekend motto over gebruiksvriendelijkheid is: 'Please don't let me think' (in het Nederlands: 'Laat me alsjeblieft niet nadenken'). Wij houden dit motto in ons achterhoofd tijdens de bouw van een website. DOTworks snapt dat een website simpel moet zijn om effectief te zijn. Hoe simpeler de website, hoe beter de bezoeker zich kan inleven in uw bedrijf.

Gebruiksvriendelijkheid website

Please don't let me think
Dit motto komt er eigenlijk op neer dat een nieuwe bezoeker zonder na te denken de website navigatie moet snappen. Dus in één oogopslag moet de structuur van uw website duidelijk zijn. Wanneer de bezoeker niet direct snapt hoe de website werkt zal deze uw website snel verlaten. De navigatie van een website moet dus logisch en natuurlijk zijn. Zonder na te denken moet een nieuwe bezoeker snappen wat er moet gebeuren om bij het antwoord te komen.

Naast gebruiksvriendelijkheid om ergens te komen dient de gebruiker ook gemakkelijk weer terug te kunnen. Het is van belang dat iemand snel weer naar het begin kan maar ook slecht een enkele stap terug kan. De gehele website moet een eenvoudige eenheid vormen die logisch werkt. De door ons gebouwde websites zijn gebruiksvriendelijk voor uw bezoekers, dit ziet u terug in het opnieuw mogen verwelkomen van uw bezoekers.

 

En nog veel meer...

Meer informatie?
Afspraak maken?
Offerte Onvangen?
Vrijblijvend advies?
gebruiksvriendelijkheid

Twitter

Houd DOTworks in
de gaten via het
social medium (?) Twitter.

Andere bezoekers zochten op: